İYİ, GÜZEL, ÖZGÜN YEMEĞİN PEŞİNDEKİ YOLCULUK: GASTRONOMİ


Özet Görüntüleme: 223 / PDF İndirme: 175

Yazarlar

  • Serdar SÜNNETÇIOĞLU Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
  • Ferah ÖZKÖK Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Anahtar Kelimeler:

Gastronomi- gastronomi turizmi- moleküler gastronomi- füzyon mutfak- yavaş yemek

Özet

Bu çalışmada kimilerine göre bir kültür ögesi olan kimilerine göre ise yemek sanatı olan
gastronomi olgusunun güzeli arayış felsefesi içerisinde irdelenmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda
gastronomi, gastronomi turizmi olguları ve çeşitli gastronomi akımları literatür taraması ile
incelenmiştir. Sonuç olarak diğer kültür ve sanat unsurlarında olduğu gibi yalnızca gastronomi
kavramının bile iyi, güzel yemeğe ulaşma anlamında bu felsefe içerisinde değerlendirilebileceği, buna
bağlı olarak kişilerin bu yemeklere ulaşmak için gastronomi turizmine katıldıkları anlaşılmıştır.
Bunun dışında güzelin göreceli bir kavram olmasından hareketle farklı kesimlerin güzel yemeğe
ulaşma konusunda farklı yöntemlere ve felsefeleri olduğu görülmüştür. Bundan sonrada kişilerin güzel
ve özgün yiyecekler ortaya çıkarma ve bunlara ulaşma konusunda daha farklı akımlar oluşturacağı ve
denemeler yapacağı da su götürmez bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır.

İndirmeler

İndirme verileri henüz mevcut değil.

İndir

Yayınlanmış

2018-02-19

Nasıl Atıf Yapılır

SÜNNETÇIOĞLU, S., & ÖZKÖK, F. (2018). İYİ, GÜZEL, ÖZGÜN YEMEĞİN PEŞİNDEKİ YOLCULUK: GASTRONOMİ. JOURNAL OF AWARENESS, 2(Special 1), 585–596. Geliş tarihi gönderen https://journals.gen.tr/index.php/joa/article/view/289

Sayı

Bölüm

Araştırma Makaleleri