Kuantum Teknolojilerinin İstihbarat Düzleminde Gelecekteki Yeri
Özet Görüntüleme: 0 / PDF İndirme: 0
DOI:
https://doi.org/10.70447/ktve.2576Anahtar Kelimeler:
Kuantum Teknolojileri- Yıkıcı İnovasyon- İstihbarat- Ulusal Güvenlik- SiberuzayÖzet
Bu çalışma, Kuantum Teknolojilerinin (KUT) istihbarat ve ulusal güvenlik alanlarındaki potansiyel etkilerini incelemektedir. Yıkıcı inovasyon olarak isimlendirilen bu teknoloji, istihbarat disiplininde hem fırsatlar hem de tehditler sunmaktadır. Özellikle Kuantum Bilgisayar ve Kuantum İnternet gibi çabalar, veri işleme, saklama ve iletme süreçlerinde devrim niteliğinde değişiklikler getirebilir. Kuantum teknolojilerinin aynı anda hem 0 hem de 1 değerine sahip olabildiği süperpozisyon özelliği, işlem hızını ve kapasitesini klasik bilgisayarların çok ötesine taşımaktadır. Bu teknoloji, özellikle güvenlik ve istihbarat sahasında büyük bir potansiyele sahiptir. Söz konusu çalışma, KUT’un istihbarat faaliyeti ve süreci üzerindeki etkilerini araştırırken, “Alternatif Gelecekler Analizi” ve “Kırmızı Takım Analizi” gibi yapılandırılmış analiz tekniklerinden yararlanmayı planlamaktadır. Bu analiz teknikleri, KUT’un belirsiz geleceğini değerlendirmek ve istihbarat faaliyetlerinde nasıl kullanılabileceğini öngörmek açısından faydalı olacağı değerlendirilmektedir.
İndirmeler
İndir
Yayınlanmış
Nasıl Atıf Yapılır
Sayı
Bölüm
Kategori
Lisans
Telif Hakkı (c) 2024 Tuncay Doğantuna
Bu çalışma Creative Commons Attribution 4.0 International License ile lisanslanmıştır.
Key Points of CC BY 4.0
- Attribution Requirement: Others can share, adapt, and use the work, even commercially, as long as they credit the original author(s) and the journal (JQTAIR) as the source.
- Flexibility in Usage: This license maximizes dissemination, as anyone can use the research in new projects, derivative works, or even commercial applications.
- Global and Broad: The 4.0 version is legally global, compatible with other open-access content, and widely accepted by institutions and funders worldwide.
- Freedom to Remix and Adapt: Researchers, educators, and industry professionals can freely build upon the work, encouraging collaboration and innovative uses in various fields.
Attribution Requirement for Users
To comply with CC BY 4.0, anyone who uses, shares, or builds upon the journal’s work must include:
- The title of the work.
- A link to the full text (ideally hosted on JQTAIR’s site or repository).
- Credit to the original authors and the journal (e.g., “Published by JQTAIR” or “Original work by [Author Name], published in JQTAIR”).