Türev ve kısmi integral yöntemi ile Gaus integralinin belirsiz integral çözümü ile Kuantum Mekanığınde Dalga Fonksıyonunda Kullanımı ve Dalga Fonksiyonunun Konuma ve Zamana Bağlı Tam Çözümleri


Özet Görüntüleme: 0 / PDF İndirme: 0

Yazarlar

Anahtar Kelimeler:

Gauss İntegrali- Türev, Kısmi İntegral

Özet

Bu çalışma, , Gauss İntegrali’nin diferansiyel denklem ile çözümü[18,19]; kısmi integral yöntemi kullanılarak  x diferansiyel altına alınarak belirsiz integral çözümü[29,30,31] ve Gauss İntegrali diferansiyel altına alınarak belirsiz integral çözümü[33,38,39] hem harmonic seri hem de fonksiyon çözümü bulunmuştur. Gauss İntegralinin belirsiz integral çözümü[38] Kuantum Fiziğinde dalga fonksiyonununda yerine koyarak x konum ve k uzayında  değişkeni cinsinden   dalga fonksiyonu çözümü[44,45] ve bir boyutlu zamana bağlı Schrödinger denkleminde, dalga fonksiyonu denklemi[66,67] bulunur.

İndirmeler

İndirme verileri henüz mevcut değil.

Yazar Biyografileri

Dila Başpınar, Özel TED Atakent Anadolu Lisesi

mceclip0.jpg

My name is Dila BAŞPINAR. I was born on December 14, 2007 in Küçükçekmece, Istanbul. I got the right to study at Tarsus American College by getting a good score in the High School Entrance Exam (LGS) held throughout Turkey. I studied preparatory and 9th grade at Tarsus American College. Later, after the Maraş Center earthquake that occurred on February 6, 2023 in Turkey, I transferred to Istanbul TED Atakent College. I am currently studying at TED Atakent College in the 10th grade. I am a National Team athlete in Chess. I have Istanbul Provincial degrees and Türkiye National Team degrees since the age of 7. I am interested in Mathematics and Physics.

 

Ela BAŞPINAR, Private Saint Benoit French High School

My name is Dila BAŞPINAR. I was born on April 23, 2009 in Küçükçekmece, Istanbul. By getting a good score in the High School Entrance Exam (LGS) held throughout Turkey, I was entitled to study at Private Saint Benoit French High School. I am a preparatory class student. I am a National Team athlete in Chess. I have Istanbul Provincial degrees and Turkish National Team degrees since the age of 7.
I am interested in Mathematics and Physics.

mceclip0-42d027d44c5f6d70b94033201e0fc676.jpg

İndir

Yayınlanmış

2023-10-30

Nasıl Atıf Yapılır

Başpınar, D., BAŞPINAR, E., BAŞPINAR, N., & Aldoğan, U. (2023). Türev ve kısmi integral yöntemi ile Gaus integralinin belirsiz integral çözümü ile Kuantum Mekanığınde Dalga Fonksıyonunda Kullanımı ve Dalga Fonksiyonunun Konuma ve Zamana Bağlı Tam Çözümleri. Kuantum Teknolojileri Ve Enformatik Araştırmaları Dergisi, 1(1), 55–63. Geliş tarihi gönderen https://journals.gen.tr/index.php/jqtair/article/view/2239