DERGİ HAKKINDA

DERGİ HAKKINDA

Journal of Language and Awareness (IJLA) (E-ISSN: 2979-983X), 2018 yılından itibaren HOMEROS adı ile yayına başlamıştır. 2022 yılında dergi adı Journal of Language and Awareness olarak değiştirilmiştir. HOMEROS'un bilgi birikimi, değerleri ve akademik birikiminden yola çıkarak yeni adıyla Journal of Language and Awareness olarak yolumuza devam ediyoruz. HOMEROS'tan aldığımız bayrağı daha iyi yerlere taşımak gibi büyük bir hedefimiz var. Uluslararası akademik camiadan değerli bilim insanlarından oluşan yeni yayın kurulumuz ile saygın bir bilimsel dergi olmak için çok çalışacağız. Journal of Language and Awareness, Dil ve Edebiyat alanında çok çeşitli konuları kapsayan orijinal araştırma makaleleri ve incelemeleri yayınlayan açık erişimli bir dergidir.erişimli bir dergidir.

Dergide yayınlanan makaleler internet aracılığıyla; finansal, yasal ve teknik engeller olmaksızın, serbestçe erişilebilir, okunabilir, indirilebilir, kopyalanabilir, dağıtılabilir, basılabilir, taranabilir, tam metinlere bağlantı verilebilir, dizinlenebilir, yazılıma veri olarak aktarılabilir ve her türlü yasal amaç için kullanılabilir

Dergimiz, Mart (BAHAR) ve Eylül (SONBAHAR) aylarında yılda 2 sayı olarak yayınlanacaktır. 

Derginin yayın dili Türkçe, Azerice, İngilizce ve Rusça'dır.

Yazılar, Makale Takip Sistemi üzerinden elektronik ortamda gönderilmektedir.

 

MAKALE DÜZELTME POLİTİKASI

Bir makalenin çevrimiçi, yayınlanmış versiyonu, nihai ve tam versiyon olarak kabul edilir. Bu sürümü düzeltmek mümkün olsa da, politikamız (diğer yayıncılarda olduğu gibi) çok nadir durumlar dışında bunu yapmamaktır.

Düzeltilebilecek tek yazım hataları şunlardır: Yazar adları, bağlantıları, makale başlıkları, özetler ve anahtar kelimeler. Bu gibi durumlarda, çevrimiçi ve basılı sürümler arasındaki farkın bir kaydının olması için bir erratum veya düzeltme de gerekli olacaktır.

Örneğin bilimsel doğruluk açısından ciddi bir hata varsa veya sizin veya derginin itibarınız etkilenecekse, makalenizde düzeltme yayınlayabiliriz. Katkıyı maddi bir şekilde etkilemeyen veya okuyucunun katkıyı anlamasını önemli ölçüde bozan (yazım hatası veya dilbilgisi hatası gibi) düzeltmeleri yayınlamıyoruz. Düzeltme gerekmesi durumunda lütfen journals@holistence.com adresine e-posta gönderin.

Hata

Dergi makalesinin yayın sürecinde önemli bir hata bulunursa bir erratum kullanılacaktır. Erratum gerektiren hatalar şunları içerir: yayın kaydını, makalenin bilimsel bütünlüğünü, yazarların veya derginin itibarını etkileyen bir hata ve ihmal hataları

Bir hatanın önemli olduğu durumlar dışında yazım hataları için yazım hataları yayınlanmaz. Şekil veya tablodaki önemli bir hata, yeni düzeltilmiş bir şekil veya tablonun yazım hatası olarak yayınlanmasıyla düzeltilir. Şekil veya tablo ancak editör gerekli gördüğü takdirde yeniden yayınlanır.

Düzeltme

Düzeltme, makalenin yazarları tarafından yapılan önemli bir hatanın bildirimidir. Tüm yazarlar, yayınlanmak üzere gönderilen bir düzeltmeyi imzalamalıdır.

Ortak yazarların aynı fikirde olmadığı durumlarda, editörler bağımsız hakemlerden tavsiye alacak ve uygun değişikliği uygulayacaktır; yayınlanan versiyonun metninde muhalif yazar(lar)ın belirtilmesi.

Ek

Ek, bir makaleye hakemli bir bilgi eklenmesi bildirimidir. Bir örnek, bir okuyucunun açıklama talebine bir yanıttır. Ekler orijinal yayınla çelişmez. Yazar yanlışlıkla önemli bilgileri atlarsa, bilgiler akran incelemesinden sonra ek olarak yayınlanabilir.

Ekler yalnızca nadiren ve yalnızca editörler ekin okuyucunun yayınlanan katkının önemli bir bölümünü anlaması için çok önemli olduğuna karar verdiğinde yayınlanır.

 

ŞİKAYET POLİTİKASI

Şikayetler, iyileştirme için bir fırsat sağladığından memnuniyetle karşılanmaktadır. Şikayetlere verilen yanıtlar hızlı, yardımcı ve yapıcı olmalıdır. Lütfen şikayetleri cilt numarası, yayın numarası, makale kimliği, makale başlığı ve sayfa numarası ile ele alın. Şikayetinizi lütfen journals@holistence.com adresine yazınız.

Dergimiz aşağıdaki şikayetleri kabul etmektedir:

  • Yazarlık şikayetleri
  • İntihal şikayetleri
  • Çoklu, yinelenen ve eşzamanlı yayınlar veya eşzamanlı gönderimler
  • Araştırma hataları ve dolandırıcılık iddiaları
  • Araştırma standartları ihlalleri
  • Açıklanmayan çıkar çatışmaları
  • Gözden geçirenlerin önyargısı veya gözden geçirenlerin rekabetçi/zararlı eylemleri

 

ARŞİVLEME POLİTİKASI (LOCKSS)

Bu dergi, katılımcı kütüphaneler arasında dağıtılmış bir arşivleme sistemi oluşturmak için LOCKSS ve CLOCKSS sistemini kullanır ve bu kütüphanelerin koruma ve restorasyon amacıyla derginin kalıcı arşivlerini oluşturmalarına izin verir. CLOCKSS Arşivi ve Global LOCKSS Ağı'ndaki tüm içerik, açık yayıncı izniyle korunur, yazılı sözleşme veya çevrimiçi izin beyanları yoluyla güvence altına alınır.

 

AÇIK ERİŞİM POLİTİKASI

Bu dergi, görünürlüğü artırmayı ve açık erişimli bilimsel makalelerin kullanımını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Okuyucular ve kurumları, herhangi bir telif, personel bilgisi veya oturum açma işlemi talep edilmeden çevrimiçi erişim için desteklenir. Dergimizin açık erişim politikası gereği, tüm okuyucuların makalelerimizi ücretsiz olarak okumasına, indirmesine, kopyalamasına, dağıtmasına, yazdırmasına, link vermesine ve aramasına izin verilmektedir.

SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

 

Laura AGOLLI

Oakland University, Masters in Public Administration with specialization in Healthcare Administration, ABD

e-mail: laura@holistence.com

SEKRETERYA

      

e-mail: homeros@holistence.com
GSM: +90 530 638 70 17 / WhatsApp

 

DERGİNİN SAHİBİ

HOLISTENCE PUBLICATIONS
Adres: Sarıcaeli Köyü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sarıcaeli Yerleşkesi, TEKNOPARK, No: 276/1-119 Çanakkale / TÜRKİYE
E-mail: contact@holistence.com
GSM: +90 555 477 00 66/ WhatsApp